Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Čokoladni mafini sa urmama i bademima

Čokoladni mafini sa urmama i bademima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Čokoladni mafini sa urmama i bademima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Zato što treba da nagradite sebe nečim ukusnim već sada!"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 160 g, crna, 50% kakaoa
  • kravlji maslac - 100 g
  • brašno - 200 g, za sredstvom za dizanje
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 125 g
  • urme - 90 g, bez koštice
  • bademi - 40 g (sirovi ili pečeni bez soli)
  • sok od limuna - 40 ml, sveže ceđen
  • šećer u prahu - za posipanje (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte crnu čokoladu na fino rende, a urme ubacite u blender da se samelju.

Umutite dva jaja sa šećerom u vazdušasti krem i dodajte maslac (veoma mekan ili blago istopljen, ali ne skroz tečan).

Sipajte sok od limuna, urme i čokoladu i dobro umutite dok se ne dobije homogena smesa.

Na kraju stavite brašno sa sredstvom za dizanje (prašak za pecivo). Mešajte špatulom dok se ne usvoji i stavite iseckane bademe. Sasvim lagano izmešajte.

Rasporedite smesu u 12 silikonskih kalupa za mafine ili u papirne korpice.

Pecite mafine sa čokoladom na 170-180 stepeni otprilike 15 minuta.

Kada se ohlade, ukusne čokoladne mafine i bademe pospite šećerom u prahu (po želji).

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: