Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Bezglutenski čokoladni kolač sa bademima i kokosom

Bezglutenski čokoladni kolač sa bademima i kokosom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Bezglutenski čokoladni kolač sa bademima i kokosom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Bezglutenski čokoladni kolač u kojem smo sakrili bademe i kokos - kako vam se čini"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • bademi - 50 g, mleveni, sirovi
  • kokosove ljuspice - 50 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • šećer - 100 g
  • čokolada - 100 g, prirodna
  • kora pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca od žumanaca. U poslednje dodajte šećer i umutite mikserom da se dobije gladak krem.

Belanca kratko mutite sa prstohvatom soli.

U šerpu stavite kravlji maslac, dodajte izlomljenu čokoladu i istopite na vodenoj pari.

U umućena žumanca dodajte mlevene bademe i kokosove ljuspice. Aromatizujte izrenadnom korom pomorandže.

Pažljivo sipajte u mlazu ohlađenu, ali još uvek tečnu čokoladu sa maslacem.

Homogenizujte smesu i u 2-3 puta dodajte umućena belanca.

Sipajte smesu u kalup 24 cm, obložen papirom za pečenje.

Ispecite čokoladni kolač na 170°C u prethodno zagrejanoj rerni na otprilike 35-40 minuta.

Aromatičan i veoma ukusan bezglutenski čokoladni kolač sa bademima i kokosom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: