Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Čokoladni rolat Panj

Čokoladni rolat Panj

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Čokoladni rolat Panj
Fotografije: Doni Niki
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ovaj čokoladni rolat je užitak za sva čula"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 100 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 90 g
  • kakao - 30 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanila - 1 kesica
  • Krem
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 60 g
  • slatko od jagoda
  • čokolada za dekoraciju - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja sa šećerom se mute mikserom dok ne pobele, dodaje se ulje i vanila, nakon čega se dodaju prethodno prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo.

Pažljivo se mešaju špatulom da jaja ne bi spala.

U tepsiju rerne, obloženu papirom za pečenje, se sipa smesa, peče se na 170°C dok ne bude gotovo.

Još topao rolat se uvija zajedno sa papirom u rolat. Sačeka se da se ohladi, nakon čega se razvija i premazuje pripremljenim kremom.

Seče se po dijagonali i pričvrsti se pomoću krema kako bi imitirao panj.

Krem

Slatka pavlaka i šećer u prahu se mute mikserom dok ne bude gotovo, dodaje se kisela pavlaka, dodatno se muti još minutu.

U smesu se dodaje nekoliko kašika slatka od trešanja.

Gotov slatki rolat se premazuje odozgo kremom.

Čokolada se topi u mikrotalasnoj i špricom za jednokratnu upotrebu, u koji se presipa čokolada, se prave krugovi.

Neka vam je slatko sa mojim čokoladnim rolatom Panj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
super recept
18.10.2022 14:22