Način pripreme
U posudi pomešajte sve sastojke, bez šećera za uvaljivanje, i umesite meko i glatko testo.
Stavite testo u posudu, umotajte ga prozirnom folijom i ostavite u frižideru najmanje sat vremena.
Ohlađeno testo tanko razvijte i uz pomoć čaše isecite u krugove prečnika koji ne prelazi debljinu oko 4-5 mm.
U širok tanjir stavite šećer zajedno sa vanilom, promešajte i počnite da oblikujete balerine.
Krugove od testa umačite u šećer samo s jedne strane. Presavijte ga na pola sa šećerom unutra.
Dobijenu polovinu ponovo umočite sa jedne strane u šećer i preklopite šećerom prema unutra. Kolačić je već spreman.
Umočite ga sa jedne strane u šećer i stavite na pleh obložen papirom za pečenje sa pošećerenom stranom prema gore. Nastavite na isti način dok ne potrošite testo.
Slatke balerine sa krem sirom pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta dok ne porumene.
Krem sir se može zameniti finim sitnim sirom. Po želji možete dodati rendanu koru limuna.