Način pripreme
U posudu stavite belanca i mutite ih mikserom zajedno sa prstohvatom soli dok se ne udvostruči zapremina i dok se ne zgusti. Nakon toga počnite da dodajete šećer i mutite dok se ne dobije čvrst i blistav krem od belanaca.
Nakon toga dodajte mlevene orahe i mešajte lagano kašikom kako bi se pomešali sastojci. Smesu podelite u 3 posudice kako bi se dobile tri kore jednake veličine.
Pripremite 3 lista papira za pečenje na kom ste iscrtali krugove prečnika kalupa za tortu.
Na svaki list stavite smesu i oblikujte koru. Sve tri kore ispecite posebno u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok blago ne porumene, otprilike 6-8 minuta. Kada se ohlade, odlepite ih od papira.
Za krem stavite pavlaku na ringlu kako bi prokuvala. Nakon toga dodajte izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se ne dobije gladak i blistav ganaš. Dodajte i maslac i mešajte dok se ne zagreje i ne upije ganaš. Ohladite krem i počnite sa sastavljanjem torte.
Na tacnu za torte stavite jednu koru i namažite je kremom. Tako naizmenično slažite dok se ne potroše sve tri kore. Stavite tortu u frižider na 3-4 sata kako bi se krem stegnuo.
Za glazuru stavite izlomljenu belu čokoladu i ulje u posudu na vodenu paru i istopite je.
Blago ohladite i zalijte glazurom čokoladnu tortu. Vaš je izbor da li ćete zalivati celu tortu ili bez njenih zidova.
U mom slučaju želela sam da se vide kore i nisam stavljala krem i glazuru po zidovima torte. Ukrasite po želji. Ja sam je ukrasila francuskim makaronsima.
Torta Beli Garaš sa francuskim makaronsima je gotova.