Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Torta sa čokoladnim ganašem i francuskim makaronsima

Torta sa čokoladnim ganašem i francuskim makaronsima

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4011222k128
Torta sa čokoladnim ganašem i francuskim makaronsima
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
16/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Veoma čokoladna torta sa svima nama omiljenim francuskim makaronsima - nema šanse da ne bude TOP ukus"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • kravlji maslac - 160 g
  • šećer - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • organski kakao - 60 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • brašno - 220 g
  • sveže mleko - 90 ml
  • Ganaš
  • mlečna čokolada - 200 g
  • pavlaka - 200 ml, tečna
  • Za ukras
  • francuski makaronsi - 10 komada
  • čokoladni čips - 10 komadića
* merne jedinice

Način pripreme

Unapred se sprema ganaš, kako bi se stegnao. Pavlaka se zagreva u mikrotalasnoj i u nju se dodaje čokolada. Ostavlja se na nekoliko minuta i nakon toga se meša dok se ne dobije homogena smesa. Ostavlja se da se u potpunosti ohladi, i stavlja se u frižider kako bi se stegnulo.

Jaja se pomešaju sa šećerom i mute se nekoliko minuta mikserom. Dodaje se meki kravlji maslac, a nakon toga kakao i nastavlja se sa mešanjem.

Dodaje se brašno zajedno sa sodom, a zatim i mleko.

Muti se dok se ne dobije homogena smesa koja se deli u dve tepsije srednje veličine.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C otprilike 30 minuta ili dok ne bude gotovo.

Ako se ganaš dobro stegnuo, odvaja se polovina glazure, a drugi deo se muti miskerom u vazdušasti krem.

Kada se izvade kore za tortu, čeka se da se potpuno ohlade.

Da bismo sastavili našu čokoladnu tortu, na odgovarajući tanjir se stavlja prva kora i premazuje se kremom, a druga kora se premazuje neumućnim ganašem.

Torta sa čokoladnim ganašem i francuskim makaronsima ukrašava se francuskim makarosima i čokoladnim čipsom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: