Način pripreme
Unapred se sprema ganaš, kako bi se stegnao. Pavlaka se zagreva u mikrotalasnoj i u nju se dodaje čokolada. Ostavlja se na nekoliko minuta i nakon toga se meša dok se ne dobije homogena smesa. Ostavlja se da se u potpunosti ohladi, i stavlja se u frižider kako bi se stegnulo.
Jaja se pomešaju sa šećerom i mute se nekoliko minuta mikserom. Dodaje se meki kravlji maslac, a nakon toga kakao i nastavlja se sa mešanjem.
Dodaje se brašno zajedno sa sodom, a zatim i mleko.
Muti se dok se ne dobije homogena smesa koja se deli u dve tepsije srednje veličine.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C otprilike 30 minuta ili dok ne bude gotovo.
Ako se ganaš dobro stegnuo, odvaja se polovina glazure, a drugi deo se muti miskerom u vazdušasti krem.
Kada se izvade kore za tortu, čeka se da se potpuno ohlade.
Da bismo sastavili našu čokoladnu tortu, na odgovarajući tanjir se stavlja prva kora i premazuje se kremom, a druga kora se premazuje neumućnim ganašem.
Torta sa čokoladnim ganašem i francuskim makaronsima ukrašava se francuskim makarosima i čokoladnim čipsom.