Način pripreme
Jagode sam pasirala šrapnim mikserom dok nisam dobila glatku smesu. Ukoliko nemate pasator, dobro ih izgnječite viljuškom.
U sasvim suvu posudu sam stavila veoma dobro ohlađenu pavlaku i mikserom sam je mutila dok se nije dobio gust krem, u kojem ostaju tragovi žice za mućenje. Pavlaka ne sme dugo da se muti nakon što je gotova, zato što postoji rizik da se preseče. U nju sam dodala karamelizovano kondenzovano mleko i mutila sam mikserom otprilike 30 sekundi ili dok se nisu sjedinili.
U kutiju veličine 19x12x8 sam stavila sloj smese od pavlake. Odozgo sam stavila i pire od jagoda, s ciljem da ne bude gust sloj, već kao naprskano na dosta mesta. Odozgo sam stavila smesu od pavlake, ponovo pire od jagode, smesu od pavlake, pire od jagode i završila sam ostalom smesom od pavlake.
Sa dva lagana udarca u radnu površinu namestila sam sladoled, stavila sam poklopac i stavila sam u frižider preko noći ili ne manje od 5-6 sati.
Pre nego što sam ga servirala, izvadila sam sladoled od pavlake da se otpusti na desetak minuta.
Nema vam je slatko!
Veoma je važno da kondenzovano mleko bude gusto i slatko, kao i da su mlečne, a ne biljne masti. Savetujem da pročitate deklaraciju, zato što pakovanja mnogo liče.
Pavlaka može da ima i 30% masti, ali ne manje.
Od ovih proizvoda možete da servirate 3 porcije mlečnog sladoleda od po tri kugle.
Možete da udupolate proizvode i da napravite veću količinu sladoleda od pavlake sa akcentom jagode.