Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni Sladoled»Sladoled od pavlake sa akcentom jagode

Sladoled od pavlake sa akcentom jagode

V kuhnyata s BeniV kuhnyata s Beni
Šef kuhinje
38208612
Sladoled od pavlake sa akcentom jagode
Fotografije: V kuhnyata s Beni
1 / 2
13/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Sladoled od pavlake sa akcentom jagode - postaće vam omiljen"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 400 ml, tečna pavlaka /35%/
  • kondenzovano mleko - 140 ml, gusto
  • vanila - 2 kesice
  • jagode - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jagode sam pasirala šrapnim mikserom dok nisam dobila glatku smesu. Ukoliko nemate pasator, dobro ih izgnječite viljuškom.

U sasvim suvu posudu sam stavila veoma dobro ohlađenu pavlaku i mikserom sam je mutila dok se nije dobio gust krem, u kojem ostaju tragovi žice za mućenje. Pavlaka ne sme dugo da se muti nakon što je gotova, zato što postoji rizik da se preseče. U nju sam dodala karamelizovano kondenzovano mleko i mutila sam mikserom otprilike 30 sekundi ili dok se nisu sjedinili.

U kutiju veličine 19x12x8 sam stavila sloj smese od pavlake. Odozgo sam stavila i pire od jagoda, s ciljem da ne bude gust sloj, već kao naprskano na dosta mesta. Odozgo sam stavila smesu od pavlake, ponovo pire od jagode, smesu od pavlake, pire od jagode i završila sam ostalom smesom od pavlake.

Sa dva lagana udarca u radnu površinu namestila sam sladoled, stavila sam poklopac i stavila sam u frižider preko noći ili ne manje od 5-6 sati.

Pre nego što sam ga servirala, izvadila sam sladoled od pavlake da se otpusti na desetak minuta.

Nema vam je slatko!

Veoma je važno da kondenzovano mleko bude gusto i slatko, kao i da su mlečne, a ne biljne masti. Savetujem da pročitate deklaraciju, zato što pakovanja mnogo liče.

Pavlaka može da ima i 30% masti, ali ne manje.

Od ovih proizvoda možete da servirate 3 porcije mlečnog sladoleda od po tri kugle.

Možete da udupolate proizvode i da napravite veću količinu sladoleda od pavlake sa akcentom jagode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: