Način pripreme
U dubokoj posudi umutimo jaja mikserom i u njih dodajemo kiselo mleko.
Zatim dodajemo ulje i prašak za pecivo i dobro izmešamo.
Postepeno sipamo i griz i ponovo mešamo.
Izmrvimo sir u poseban tanjir. Tepsiju premazujemo uljem.
Uzimamo jednu koru i premazujemo je smesom. Odozgo stavljamo drugu koru, mažemo smesom. Stavljamo sir i uvijamo u rolat. Ređamo u orkuglu tepsiju.
Tako radimo dok ne potrošimo sastojke. Odozgo slatku pitu zalivamo istopljenim kravljim maslacem.
Pečemo na 180 °C dok ne bude gotovo, otprilike 35-40 minuta.
Sastojci za sirup se pomešaju i stavljaju se na ringlu da provri i da se šećer istopi.
Sos se ostavlja da se ohladi i kada je pita sa grizom gotova, i još vruća slatka pita sa grizom i sirom se zaliva hladnim sosom.