Način pripreme
Jagode se očiste i operu, stavljaju se u kaserolu i posipaju se šećerom, dobro se izmešaju da se jagode izgnječe i puste sok.
Stavljaju se na ringlu i kuvaju se dok se ne dobije gusta konzistencija. Ostavljaju se da se u potpunosti ohlade. Pasatorom se pasira dok se ne dobije kaša.
Pavlaka se muti dok se ne dobije vazdušasti krem, ne da se u potpunosti zgusne, nakon čega se postepeno dodaje kondenzovano mleko i meša se mikserom kako bi se dobila homogena smesa.
Deli se na dve smese, u jednu se stavlja preliv od jagode, meša se dok se ne dobije homogena smesa. Sipa se u kutije sa poklopcemn da se ne bi pojavili kristali, i stavlja se u zamrzivač na otprilike 6 sati.
Pomoću kašike za sladoled se uzimaju obe vrste sladoleda i poslužuju se sa voćem, francuskim makaronsima ili čime god želite.
Neka vam je slatko i prijatno sa mojim sladoledom od pavlake sa prelivom od jagoda.