Bogata musaka sa prelivom od pavlake

29/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4496
"Musaka je jelo bez koga jednostavno ne možemo A ova nam je od omiljenih"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano519
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i isecite na sitno. Izdinstajte ga u delu masnoće dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i nastavite da kuvate dok mleveno meso ne promeni boju.

Narendajte paradajz na krupno rende i dodajte ga u smesu. Skuvajte uz neprestano mešanje 3-4 minuta i sklonite tiganj sa ringle.

Oljuštite krompir i isecite ga na sitno ili ga narendajte na šajbne na krupno rende. Blanširajte ih u posoljenoj vodi dok ne omekšaju.

Narendajte kupus na veoma fino i izdinstajte ga u ostatku masnoće dok ne omekša. Dodajte oprani pirinač i vodu da prekrije sastojke. Začinite solju, biberom i alevom paprikom.

Na dno odgovarajuće posude za pečenje poređajte blanširan krompir, koji ste pre toga ocedili od vode.

Stavite drugi sloj smese od mesa, a odozgo završite kupusom i pirinčem.

Nalijte 1 šolju vode (ako je neophodno, tokom pečenja, dodajte još vode). Stavite posudu u zagrejanu rernu do 200 stepeni i ispecite dok ne bude gotovo.

Umutite jaja u posudi, dodajte kiselo mleko i pavlaku. Začinite solju i dopecite dok ne bude gotov preliv (treba da se dobije braonkasto-zlatasta preplanulost).

Gotovo jelo pospite svežim peršunom.

Neverovatno ukusno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar