Način pripreme
Oljuštite luk i isecite na sitno. Izdinstajte ga u delu masnoće dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i nastavite da kuvate dok mleveno meso ne promeni boju.
Narendajte paradajz na krupno rende i dodajte ga u smesu. Skuvajte uz neprestano mešanje 3-4 minuta i sklonite tiganj sa ringle.
Oljuštite krompir i isecite ga na sitno ili ga narendajte na šajbne na krupno rende. Blanširajte ih u posoljenoj vodi dok ne omekšaju.
Narendajte kupus na veoma fino i izdinstajte ga u ostatku masnoće dok ne omekša. Dodajte oprani pirinač i vodu da prekrije sastojke. Začinite solju, biberom i alevom paprikom.
Na dno odgovarajuće posude za pečenje poređajte blanširan krompir, koji ste pre toga ocedili od vode.
Stavite drugi sloj smese od mesa, a odozgo završite kupusom i pirinčem.
Nalijte 1 šolju vode (ako je neophodno, tokom pečenja, dodajte još vode). Stavite posudu u zagrejanu rernu do 200 stepeni i ispecite dok ne bude gotovo.
Umutite jaja u posudi, dodajte kiselo mleko i pavlaku. Začinite solju i dopecite dok ne bude gotov preliv (treba da se dobije braonkasto-zlatasta preplanulost).
Gotovo jelo pospite svežim peršunom.
Neverovatno ukusno!