Način pripreme
Pripremite posudu sa ledom za špargle.
Njih očistite i skuvajte u vodi ili na pari za 10-12 minuta. Odmah ih prebacite u posudu sa ledom i ostavite da se hlade.
Dok se još špargle kuvaju, pripremite i ostale sastojke.
Mladu i krhku tikvicu isecite na veoma tanke kriške ili kolutove po dijagonali bez da je gulite. Ovo možete veoma jednostavno da uradite kuhinjskim rendeom tip mandolina ili običnom ljuštilicom za povrće.
Luk isecite na tanke ivice, a spanać operite i dobro ocedite.
Prepolovite grejpfrut, iscedite sok polovine citrusa, a drugu polovinu ogulite, odvojte žile i iskidajte na komadiće.
U posudici tikvice i luk zalijte sokom od citrusa, maslinovim uljem, belim balzamovim sirćetom, biberom i solju.
Mešajte i ostavite da se mariniraju.
Isecite ohlađene špargle na krupne komade.
U posudu ili veliki tanjir za salatu stavite bejbi spanać i blago ga začinite maslinovim uljem i solju.
Odozgo stavite marinirane tikvice i luk (sipajte na salatu i tečnost koja je ostala na dnu posudice), komadiće grejpfruta i špargle.
Za kraj, odozgo izrendajte tvrdi sir (u ljuspama) i poslužite salatu sa spanaćem.
Prijatno!