
Fotografije: Polina Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Proleće dolazi sa aromatičnom, svežom i veoma ukusnom salatom u koju smo dodali kinou."
- kinoa - 100 g
- krastavac - 1 komad
- rotkvice - 5 - 6 komada
- zelena salata - 4 - 5 listova
- cvekla - 1/2 glavice sirove ili blanširane
- peršun - 1 veza
- limun - pola komada
- so - po želji
* merne jediniceNačin pripreme
Kinou kuvajte 15-20 minuta pod poklopcem sa količinom vode 1:2 i ostavite da se ohladi.
Krastavac i cveklu iseći na kockice, rotkvice na rebarca, a zelenu salatu i peršun na sitno.
Salata od kinoe se začini limunom, maslinovim uljem i solju.
Pogledajte i kako da napravite tabule od kinoe ili svoje omiljene ćuftice od kinoe.
Facebook
Omiljeno
Pinterest