Način pripreme
Meki maslac se muti sa 200 g šećera u krem.
Jaja se razdvoje na žumanca i belanca i žumanca se dodaju jedno po jedno. Mešaju se sa lešnicima i kakaom i dodaju se u krem.
Belanca se mute u sneg i dodaje se preostali šećer, pri čemu se nastavlja mućenje oko 3 minuta. Pažljivo se dodaju u testo iz dva puta.
Kalup ili posuda za pečenje sa pokretnim zidovima (oko 26 cm) se maže maslacem i posipa brašnom.
Testo se raspoređuje ravnomerno i peče se u sredini rerni oko 45 minuta na 170 stepeni. Izvadi se iz rerne i ostavlja se da se ohladi u kalupu.
Čokoladni kolač se servira sa slatkom od višanja/borovnica ili drugim voćem i kuglom umućene pavlake.
Kolač sa kakaom i lešnicima je gotov.
Napomena: Ovaj kolač nema brašno, ono je zamenjeno mlevenim lešnicima.