Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Janija»Janija od zečijeg mesa sa zelenim maslinama

Janija od zečijeg mesa sa zelenim maslinama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Janija od zečijeg mesa sa zelenim maslinama
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Krhka zečetina u janiji sa maslinama - požurite da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 ceo (otprilike 1 kg i 200/300 g)
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 1 mala glavica
  • paradajz - 500 ili 500 g, iz konzerve
  • zelene masline - 100 g
  • šaragarepa - 1 komad
  • brašno - da se uvalja
  • ulje
  • belo vino - 20 ili 30 ml ili vinsko sirće
  • peršun
  • so, crni biber, aleva paprika, čubar
  • lovorov list
  • piment
* merne jedinice

Način pripreme

Zečetinu isečemo na porcije. Posolimo i uvaljamo u brašno.

Luk sečemo na polumesece, a beli luk i šargarepu - sitno.

Propržimo meso na malo ulja, dok ne postane zlatkasto. Vadimo ga i u istoj masnoći propržimo povrće dok se ne izdinsta.

Dodajemo još jednu supenu kašiku brašna, vraćamo meso i koristimo paradajz kojeg ukoliko je ceo, prethodno sečemo na sitno ili pasiramo.

Dodajemo malo vode i začinjavamo solju, crnim biberom, alevom paprikom, čubrom i sa 4-5 lovorova lista i nekoliko zrna pimenta.

Nakon što se malo krčkalo, dodajemo vino (ili sirće) ili masline.

Ostavljamo seosku janiju na tihoj vatri da se krčka 40-50 miunuta - do sat vremena.

Janiju od zečijeg mesa sa zelenim maslinama poslužujemo sa sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: