Način pripreme
Istucajte ili sameljite semenje kima, dodajte đumbir, ras el hanut, šafran i izmrvite temeljno. Dobro očišćeno i osušeno pile se natrlja sa svih strana začinima i zaprži se direktno u tažinu u malo ulja.
Dodaju se krupno isečen luk i štapić cimeta. Sastojci se prže 3-4 minuta, nakon toga se posole, posipaju se isečenim peršunom i doliva se voda do ivice posude.
Kada tečnost provri, ringla se smanjuje na srednji stepen i jelo se disnta oko 60 minuta, pri čemu se okreće s vremena na vreme.
Pile se vadi u tanjir ocedi se i obavija se aluminijumskom folijom, da se ne ohladi. Kora ilimuna se seče na tanke trake i zajedno sa maslinama se stavlja u bujon od kuvanja pileta.
Stavlja se da provi i kuva se 10 minuta. Pile se okreće naopako, ostavlja se da jelo provri i spremno je za serviranje.