Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Zečetine»Čorba od zečijeg mesa sa šargarepom, lukom i paradajzom

Čorba od zečijeg mesa sa šargarepom, lukom i paradajzom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k231
Čorba od zečijeg mesa sa šargarepom, lukom i paradajzom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
09/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ako želite nešto što vas neće samo zasititi, nego i ugrejati dušu, probajte našu čorbu sa zečetinom"

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 500 g (skuvano i odvojeno od kostiju)
  • mladi luk - 2 struka (može i suv)
  • paradajz - 2 komada (može i iz tegle)
  • šargarepa 1 komad
  • krompir - 2 komada (po želji)
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica, suva
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zečetinu stavite da se kuva, kad provri skinidajte penu. Nakon što se skuva odvojite od kostiju i sitno iseckajte.

U šerpu sipajte ulje, isecite šargarepu na kockice, a luk na komade srednje veličine. Dinstajte ih i dodajte toplu vodu i malo od bujona u kojem se kuvala zečetina.

Ako volite krompir, možete dodati u čorbu, isečen na kockice.

Čorba vri, sipajte isečeno meso sa paradajzom.

Zajedno ostavite čorbu da se krčka na tihoj vatri i začinite začinima.

Servirajte toplu.

Odgovarajuća je kod prehlade i gripa u zimskim danima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: