Način pripreme
U duboku posudu stavite katak (ceđeno kiselo mleko sa sirom). Ako nemate domaći ili gotov (iz prodavnice), možete da ga spremite od ceđenog kiselog mleka i sira.
Dodajte sodu za hleb i ugasite je sa malo sirćeta. Promešajte. Razbijte jaje i ponovo promešajte.
Dodajte na sitno iseckane kobasice i pečenu papriku. Dodajte ulje, biber, so. Promešajte ponovo i postepeno počnite da dodajete speltino brašno. Treba da se dobije gusta lepljiva smesa.
Rasporedite smesu u 12 silikonskih kalupa za mafine. Pospite odozgo crnim susamom.
Pecite slane mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne budu gotovi.
Napomena: Ako želite možete u smesu da dodate masline, semenke i vaše omiljene biljke.
Nek vam je ukusno!
Slani mafini od spelte sa katakom su sjajni!