Način pripreme
Palačinke kao i sve palačinke - sve istog ukusa, ali ako dete pored vas želi da slikate u tiganju, velika radost će doći ako napunite poslužavnik ukusnim mačićima.
Umutite jaja u posudi viljuškom sa prstohvatom soli. Dodajte dve kesice vanile, šećer, ulje, mleko i gaziranu vodu i kašiku po kašiku brašna, uz stalno mešanje, naizmenično brašno i tečnost dok ne dobijete glatku smesu, a da ne bude previše gusta.
Jedan deo smese odvojite i obojite kašičicom kakaa. Od ove mešavine prvo napravite konture crteža u tiganju.
A kako da crtate? Sipajte smesu u flašicu /pumpicu/. Potrebne su vam dve boce - jedna za tamnu, a druga za svetlu mešavinu. Može se koristiti flaša od sirćeta sa dozatorom ili specijalne flašica sa uskim vrhom. Ako ima manju rupu, bolje je, jer će figura biti obojena tanjim mlazom, inače se smesa razliva i deformiše.
Ubrizgavajte direktno u zagrejani tiganj, crtajući željenu figuru.
U ovom slučaju da crtate mače:
Prvo, male tačke za oči i nos se ispuštaju iz tamne mešavine u tiganj. Tanak mlaz tečnosti se sipa duž tačaka i formiraju se oči. Zatim se ocrtava obris mačje glave sa ušima. Radite brzo, jer se brzo prži. Unutrašnjost konture napunite svetlom mešavinom i brzo razmažite kašikom.
Pecite palačinke, okrenite ih sa obe strane u tiganju podmazanim uljem.
Uz ove palačinke idu sve vrste džemova, meda, tečne čokolade...
Evo ih sa džemom od suvih šljiva i sirom.