Način pripreme
Stavite kinou u suvi tiganj i zapecite je na nekoliko minuta dok blago ne promeni svoju boju.
U bokal blendera stavite sveže mleko (možete koristiti mleko orašastih plodova), urme, sitno iseckane trešnje, prethodno očišćene od koštica.
Dobro sameljite dok se ne dobije glatka konzistencija.
Dodajte smesu u zapečenu konou i stavite na ringlu na 10 minuta dok se kinoa ne skuva, uz periodično mešanje.
Razmutite skrob i kakao sa malo vode i dodajte ih u krem u tankom mlazu, mešajući.
Čim se puding blago zgusti, skinite ga sa ringle i dodajte u njega čia semenke i kokosovo ulje.
Izmešajte i rasporedite krem u 2 desertne posudice.
Dekorišite svež puding sa nekoliko svežih trešanja i orašastih plodova ili sa malo istopljene čokolade i stavite u frižider na sat vremena.
Puding sa kinoom i trešnjama treba da se ohladi.