Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Voćni sladoled»Sladoled sa trešnjama i rumom

Sladoled sa trešnjama i rumom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Sladoled sa trešnjama i rumom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Sladoled sa trešnjama i rumom - slatko iskušenje bez štetnih sastojaka. Ne postoji lepše od domaćeg!"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 1 posudica
  • šećer - 2 supene kašike
  • rum - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kondenzovano mleko - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i izvadite koštice iz trešanja. Stavite ih u kaserolu sa dve supene kašike šećera. Stavite ih na ringlu i kuvajte na umerenoj temepraturi.

Periodično mešajte dok trešnje ne puste sok i počne da se zgušnjava. Dodajte dve supene kašike ruma i izmešajte. Gotov sos od trešanja sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

U dubokoj posudi pomešajte kiselu pavlaku i kondenzovano mleko do homogene smese. Dodajte ohlađene trešnje i lagano izmešajte.

Voćni sladoled prebacite u odgovarajuću posudu i stavite u zamrzivač da se stegne. Nakon nekoliko sati možete uživati u ukusnom hladnom desertu sa trešnjama i rumom.

Sladoled sa trešnjama i rumom - slatko iskušenje bez štetnih sastojaka. Nema lepšeg od domaćeg!

Sa sezonom leta preporučujemo da probate naš domaći jogurt sladoled ili da napravite pravi italijanski sladoled.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: