Način pripreme
Operite i izvadite koštice iz trešanja. Stavite ih u kaserolu sa dve supene kašike šećera. Stavite ih na ringlu i kuvajte na umerenoj temepraturi.
Periodično mešajte dok trešnje ne puste sok i počne da se zgušnjava. Dodajte dve supene kašike ruma i izmešajte. Gotov sos od trešanja sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
U dubokoj posudi pomešajte kiselu pavlaku i kondenzovano mleko do homogene smese. Dodajte ohlađene trešnje i lagano izmešajte.
Voćni sladoled prebacite u odgovarajuću posudu i stavite u zamrzivač da se stegne. Nakon nekoliko sati možete uživati u ukusnom hladnom desertu sa trešnjama i rumom.
Sladoled sa trešnjama i rumom - slatko iskušenje bez štetnih sastojaka. Nema lepšeg od domaćeg!
Sa sezonom leta preporučujemo da probate naš domaći jogurt sladoled ili da napravite pravi italijanski sladoled.