Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Trouglovi»Trouglovi sa trešnjama i kremom

Trouglovi sa trešnjama i kremom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5071682k
Trouglovi sa trešnjama i kremom
Fotografije: Juliya
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Trouglovi sa trešnjama i kremom su hrskavi i veoma ukusni."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 komada, fine
  • trešnje - 150 g, smrznute
  • krem od jaja - oko 350 g (hladan)
  • kravlji maslac - 70 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite trešnje i stavite ih u cediljku.

Stavite maslac u posudu, dodajte mleko i zagrevajte dok se maslac ne istopi.

Uzmite jednu koru, premažite je maslacem i preklopite na tri da napravite dugačku traku.

Rasporedite oko 3 kašičice krema od jaja, ostavljajući prostor oko ivica.

Na jedan kraj stavite 5-6 trešanja i oblikujte trouglove tako što ćete ih nekoliko puta savijati i poređati na pleh obložen papirom za pečenje.

Trouglove premažite maslacem, pospite ih šećerom i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 15 minuta.

Trouglovi sa trešnjama i kremom su hrskavi i veoma ukusni.

Obavezno probajte i ove pite sa gotovim korama ili pogledajte kako se prave pitice od lisnatog testa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: