Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta Švarcvald (Schwarzwald)

Torta Švarcvald (Schwarzwald)

Potrebitel#313701Potrebitel#313701
Početnik
10529
Torta Švarcvald (Schwarzwald)4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
16
"Wow! Klasika klasika među tortama! Barem jednom napravite tortu Švarcvald za neki zaista poseban povod!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4
  • so - prstohvat
  • šećer - 180 g
  • brašno - 150 g
  • liker od trešanja - 100 ml
  • kakao - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)
  • trešnje - 750 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • rum - esencija
  • vanila
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca se odvajaju od belanaca i zajedno sa šećerom /odvajaju se 3-4 supene kašike za trešnje/ i vanilinim šećerom se mute dok ne pobele.

Belanca se mute u sneg sa prstohvatom soli. Brašno, kakao i prašak za pecivo se proseju zajedno. Postepeno žuamnca i smesa sa brašnom se dodaju u belanca tako što se pažljivo meša špatulom.

Testo se sipa u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i peče se na 175 °C otprilike 30-35 minuta. Rerna treba obavezno da bude zagrejana.

Dok se peče kakao kora, pripremaju se trešnje, tako što se za taj cilj dobro operu i očiste se od koštica.

U šerpicu se sipa liker od trešanja, dodaje se ostala količina šećera i stavlja se na ringlu da provi. Sipaju se trešnje, začini se esencijom ruma i vanilom i ostavlja se da malo vri 5-6 minuta.

Trešnje se ocede od sirupa i ostavljaju se da se ohlade.

Pavlaka se zasladi sa nekoliko kašika šećera u prahu i muti se mikserom u gusti krem.

Kada se kora ohladi, seče se na tri horizontalna dela.

Prva kora se prelije sokom od trešanja, premazuje se pavlakom i odozgo se raspoređuje voće. Stavlja se druga kora, preliva se, premazuje se pavlakom itd.

Odozgo i sa strane čokoladna torta se premazuje ostalom pavlakom i posipa se čokoladnim mrvicama.

Neka vam je ukusan praznik sa ovom lepom i ukusnom tortom Švarcvald (Schwarzwald).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: