Način pripreme
Brašno treba da se proseje i da se pomeša sa kravljim maslacem na sobnoj temepraturi, ali da ne bude tečan.
Oba sastojka se pomešaju viljuškom, a posle i rukama - da se pretvore u mrve. U posudi se pomešaju kisela pavlaka i soda, lepo se izmešaju, dodaju se šećer, so, a zatim i brašno razmućeno u kravljem maslacu.
Sve se meša dok se ne dobije meko i elastično testo, ostavlja se u posudi pokrivenoj streč folijom u frižideru na otprilike 15 minuta.
Dobijeno testo se deli na pola. Svaki deo se razvija u pravougaonik i premazuje se nadevom od istopljenog maslaca pomešanog sa šećerom, cimetom i sitno iseckanim lešnicima.
Nakon premazivanja pravougaonika nadevom, uvija se u rolat i seče se na komade debljine 2 cm.
Slatki pužići se ređaju u tepsiju, prethodno obloženu papirom za pečenje.
Po želji kolačiće dodatno možete posuti sa još orašastih plodova.
Kolačići sa orašastim plodovima se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 15-20 minuta dok ne postanu zlatkasti.
Ovi mrvljivi kolačići sa lešnicima su savršeni za razne povode.