Način pripreme
Ovo je recept za keksiće sa anisom Primavera.
Za peščano testo u veliku posudu prosejte brašno sa solju.
Dodajte hladni maslac u komadima, šećer, jaje i anis. Umesite brzo i spljeskajte testo kao disk, zaštite ga najlonskom folijom i ostavite ga da se hladi u frižideru na 30 minuta.
Nakon potrebnog vremena oklagijom razvijte testo u debljinu od 6 mm i isecite nabrašnjenim kalupom za keksiće.
Napravite kolačiće posebnim kalupčićima za kolačiće u obliku koji je po vašoj želji.
Poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje, a pre nego što ih ispečete, na svaki kolačić dodajte po jedan orah.
Pecite keksiće sa orasima na 180° 15, 17 minuta, nakon čega ih izvadite iz rerne i ostavite ih da se ohlade na rešetci.
Uživaje u ovim italijanskim keksićima!
Savet: Možete da preskočite orahe i nakon pečenja špricate u centar svakog keksića Nutelu ili drugo slatko po ukusu i jedite ih.