Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebarca sa anisom na grčki način

Rebarca sa anisom na grčki način

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Rebarca sa anisom na grčki način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Stojte pored rebaraca dok se dinstaju, jer će vam ih inače neko uzeti ispred nosa"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • bujon - 300 ml, od kocke
  • soja sos - 1 kašika
  • vino - 2 kašike, belo
  • ulje - 100 ml
  • anis - 5 zrna
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra se iseku i ostavljaju se da odstoje 15 minuta u marinadi napravljenoj od vina, soja sosa, anisa, šećera, soli i pola ulja.

Preostalo ulje se zagreva i čim počne da se puši, stavljaju se rebarca.

Mešaju se i prelivaju se bujonom. Poklapaju se i ostavljaju se da se izdinstaju na slaboj vatri oko sat vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: