Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Grašak sa paradajzom

Grašak sa paradajzom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Grašak sa paradajzom
Fotografije: Maria Simova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ponekad čovek ima potrebu da jede baš ovakvu janiju sa graškom i paradajzom"

Potrebni sastojci

  • grašak - 800 g, zamrznut
  • paradajz - 600 g, iz konzerve
  • šećer - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite luk i beli luk na sitno, izdinstajte ih dok ne omekšaju, dodajte narendanu šargarepu i izdinstajte kratko.

Dodajte grašak i alevu papriku, promešajte. Sipajte 3 šolje tople vode i kuvajte dok voda ne ostane na polovini.

Sameljite u blenderu paradajz, dodajte šećer i brašno, promešajte ponovo u glatku smesu. Sipajte smesu u kipući grašak, ostavite da provri.

Posolite i nakon 10 minuta sklonite gotovu janiju od graška, pospite čubrom i biberom, zatvorite poklopac šerpe da se izdinsta.

Prijatno uz grašak sa paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: