Način pripreme
Isečemo viršle na normalne krugove (niti debele niti mnogo tanke). U plitak tiganj stavljamo oko 50 g čistog maslaca i dodajemo isečene viršle. Zapržimo dok ne postanu zlataste boje.
Pripremamo šerpu ili vok tiganj sa ostatkom maslaca (125 g). Sipamo viršle, grašak (neoceđen, sa sokom iz konzerve) i sok od paradajza. Na jakoj vatri sve mešamo oko 10 minuta, dok vri.
Dodajemo začine po ukusu (možete da dodate bilo koje začine koje volite). Stavljamo i kečap. Nakon 10 minuta smanjujemo ringlu na niži stepen i ostavljamo tako oko 5 minuta. Čekamo malo da se ohladi i sipamo u posudice za dvoje.
Predivno ide uz meki beli hleb, za ljude koji vode da umaču.
Sastojci koje koristim, da bih dobila omiljeni ukus su od firme Hajnc Dve konzerve neoceđenog graška Hajnc po 400 g, i dva pakovanja soka od paradajza Hajnc po 350 g/330 ml, svaki, kečap Hajnc (blago ljuti), sa dobrim viršlama, ali recept bi mogao da se napravi i sa običnim konzervama graška i soka od paradajza, da bi otišao u odeljak ekonomičnih.