Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa paradajzom i sardelom

Pica sa paradajzom i sardelom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pica sa paradajzom i sardelom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Utopite se u magiju Italije sa ovom neverovatnom picom! Da li ste spremni da je probate?"

Potrebni sastojci

  • Testo za picu
  • pšenično griz brašno - 600 g, Semola
  • brašno - 400 g, belo
  • so - 30 g
  • voda - 500 ml, mlaka (otprilike)
  • maslinovo ulje - 50 ml, ekstra devičansko
  • kvasac - (12, 5 g), svež
  • šećer - 1 ravna supena kašika, kristal
  • Nadev
  • paradajz - 4 komada, za salatu
  • sardela - 8 fileta, za maslacu (neslana)
  • mocarela - 400 g
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko, po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • origano - suvi, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pica sa sardelom je klasika koju svi vole. Da li ste spremni da je probate?

Osnovno testo za picu je po receptu u kom se koriste dve vrste brašna, jedno je griz brašno, ali ne griz kakav mi koristimo, nego sitnije mleveno brašno posebno za proizvode sa makaronama.

Počinjemo da mešamo oba brašna i dodajemo šećer. Dok planetarni mikser mesi, dodajemo kvasac, rastvoren u 200 ml tople vode i dok kuka planetarnog miksera nastavlja da radi, u spori pokretima dodajemo ekstra devičansko maslinovo ulje odjednom.

Tek na kraju ćemo dodati so, takođe istopljenu u 300 ml vode koju smo odvojili. Mesićemo testo dok ne postane dobro homogeno i elastično. Nakon prve faze obrade ostavljamo testo da nadođe na otprilike pola sata, pokriveno krpom na mestu gde nema promaje.

Nakon prvog narastanja uzimamo testo za picu i delimo ga na lopte po otprilike 240 grama i stavljamo ih ponovo da nadođu na otprilike 90 minuta. Evo, spremni smo za spremanje pice, testo razvijamo po našem ukusu oklagijom.

Kada se dobije testo za picu, razvijamo u krug - tanak, ako volite hrskavu picu ili deblje za mekšu i sočniju picu, začinite mocarelom, naseckanom na komade, (dobro oceđene), kriškama svežeg paradajza i filetima sardela (neslanim).

Poređajte začine ravnomerno tako da svakim zalogajem osećate da je ukus ravnomerno raspoređen.

Svaku picu sa ribom pečemo na 200-220 stepeni i ostavljamo je da se kuva dok ne postane zlatkasto-smeđa, upravo izvađena iz rerne, dodajemo sveže mleven crni biber, sušeni origano i mlaz ekstra devičanskog maslinovog ulja. Odmah serviramo vruću na sto!

Pica sa paradajzom i sardelom - eksplozija ukusa i užitak za nepce!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: