Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Grašak sa junetinom

Grašak sa junetinom

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
168152364861
Grašak sa junetinom
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
30/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Sa klasikom nema greške - grašak kao iz bakine kuhinje"

Potrebni sastojci

  • grašak - 450 g
  • juneće meso - 300 g
  • krompir - 250 g
  • šargarepa - 100 g
  • celer - 50 g
  • luk - pola manje glavice
  • suvi začin - 1 s.k.
  • aleva paprika - 1/2 k.k.
  • brasno - 1 k.k.
  • ulje - 50 ml
  • kim - nekoliko zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Juneće meso iseći na kockice. Što su sitnije, brže će se meso skuvati. Ulje zagrejati u šerpi pa dodati junetinu i sitno seckani celer. Propržiti nekoliko minuta dok meso pobeli sa svih strana.

Naliti vodom, dodati pola manje glavice luka i kuvati oko 30 minuta.

Dodati grašak, seckanu šargarepu, dva krompira isečena na kocke, suvi začin, malo bibera i 5-6 zrna kima (kim se u ovoj količini ne oseti, a dobar je protiv nadimanja).

Kuvati dok grašak i kromprir ne omekšaju.

Kad je kuvano dodati zapršku napravljenu sa malo ulja, kašičicom brašna i pola kašičice aleve paprike.

Prokuvati još nekoliko minuta.

Prijatno uz grašak sa junetinom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: