Pileći bataci u kukeru

Pileći bataci u kukeru
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Pileći bataci u kukeru - servirajte ih sa garnirungom po izboru"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 7 - 8 komada
  • kečap - 5 kašika
  • med - 4 kašike
  • balsamiko sirće - 4 kašike
  • so
  • biber
  • pivo - 1/2 šolje
  • voda - 1/4 šolje
  • beli luk - 3 - 4 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu od kečapa, meda, sirćeta, soli i bibera. Promešajte žicom dok se med ne rastvori.

Operite i očistite batake. Stavite ih u marinadu na jedan sat, mešajući s vremena na vreme.

Uključite kuker u odaberite funkciju prženje. Sačekajte da se zagreje (regular cooking).

Stavite kašiku ulja i zapecite sa svih strana. Dodajte marinadu, pivo, vodu i beli luk, koji ne treba da je ljušten.

Odaberite funkciju kuvanje (pressure cooking). Namestite tajmer na 15 minuta i zatvorite poklopac. Servirajte prženu piletinu sa garnirungom po vašoj želji.

Pileći bataci u kukeru su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: