Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Šnicle od svinjskog kotrafilea

Šnicle od svinjskog kotrafilea

SimonaSimona
Pomoćnik kuvara
2311203
Šnicle od svinjskog kotrafilea
Fotografije: Simona
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Sočne šnicle od svinjskog kontrafilea, koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim"

Potrebni sastojci

  • svinjski kontrafile - 500 g
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
  • Za pohovanje
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • prezle - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Kontrafile se iseče na parčiće debljine oko 1 cm.

Tako isečeni parčići se stavljaju između streč folije i istanje se pomoću tučka.

Šnicle se začinjavaju biberom i solju po ukusu.

U maloj posudi se umute jaja.

Brašno i prezle se sipaju u dve odovojene udobne posude.

Ulje se sipa u tiganj i stavlja se na ringlu da se zagreje oko 10 minuta.

Na parčiće isečen kontrafile prvo se uvalja u brašno, nakon čega se potapa u umućena jaja i na kraju se uvaljaju u prezle.

Parčići svinjskih šnicli se ubacuju jedno po jedno i prže se dok ne postanu zlatasti.

Servirajte šnicle od svinjskog kontrafilea sa odgovarajućim garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: