Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od svinjskog kontrafilea

Šnicle od svinjskog kontrafilea

IlariaIlaria
Šef kuhinje
43611032170
Šnicle od svinjskog kontrafilea1 / 2
06/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Evo kako se prave najukusnije svinjske šnicle, zapišite ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, kontrafile
  • šargarepa - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • belo vino - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja, vruća
  • lovorov list - 1 komad
  • brašno - 2 - 3 kašike, za valjanje šnicli
  • ulje - 80 ml, za prženje
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite meso od žila i isecite ga na šnicle. Začinite šnicle biberom i solju i istucajte ih drvenim tučkom. Dobro je da stavite meso između dva lista streč folije, da se ne iskidaju pri tucanju.

Ostavite šnicle da se začine tridesetak minuta. Uvaljajte svaku šniclu u brašnu, blago izlupajte da se odstrani višak i sotirajte u jako zagrejanom ulju.

Poređajte šnicle na dno namazane posude za pečenje. Začinite ih sitno isečenom majčinom dušicom i ruzmarinom. Pokrijte ih šargarepama isečenim na šatapiće i usitnjenim belim lukom.

Prelijte belim vinom i vrućom vodom, poklopite i dinstajte jelo oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Servirajte šnicle sa krompirom kao garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: