Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Hladna slana torta sa tikvicama i sitnim sirom

Hladna slana torta sa tikvicama i sitnim sirom

Hladna slana torta sa tikvicama i sitnim sirom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Sočna, ukusna i dosta dijetalna - ova hladna slana torta će vam postati omiljeno meze"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 velike
  • jaja - 4 komada
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 1/2 kašičice
  • za nadev
  • sitan sir - 200 g
  • majonez - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • beli luk - 2 čena, istucan
* merne jedinice

Način pripreme

Narendamo tikvice na stino i iscedimo rukama, da se ocedi od tečnosti.

U narendane tikvice dodajemo so, jaja i ulje i mešamo dobro.

Stavljamo parče papira za pečenje u pravougaonu posudu za pečenje i odozgo sipamo smesu.

Pečemo koru na 250 stepeni 20-25 minuta.

Izvadimo gotovu koru. Ostavljamo je da se ohladi i da se stegne bar 4-5 sati.

U posudi promešamo sitan sir, majonez, so i istucan beli luk.

Isečemo koru od tikvica po sredini po dužini, da dobijemo dve nove kore.

Mažemo jednu sa dve trećine nadeva i poklapamo drugom slanu tortu.

Sada rasečemo po sredini, ali po kraćoj strani, da dobijemo dva manja dela.

Mažemo jedan preostalim nadevom i stavljamo odozgo drugi deo.

Ostavljamo gotovo sklopljeno predjelo sa tikvicama na hladnom mestu za kasnije.

Serviramo laganu hladnu tortu sa tikvicama i sitnim sirom, isečenu na kvadratne parčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: