Način pripreme
Narendamo tikvice na stino i iscedimo rukama, da se ocedi od tečnosti.
U narendane tikvice dodajemo so, jaja i ulje i mešamo dobro.
Stavljamo parče papira za pečenje u pravougaonu posudu za pečenje i odozgo sipamo smesu.
Pečemo koru na 250 stepeni 20-25 minuta.
Izvadimo gotovu koru. Ostavljamo je da se ohladi i da se stegne bar 4-5 sati.
U posudi promešamo sitan sir, majonez, so i istucan beli luk.
Isečemo koru od tikvica po sredini po dužini, da dobijemo dve nove kore.
Mažemo jednu sa dve trećine nadeva i poklapamo drugom slanu tortu.
Sada rasečemo po sredini, ali po kraćoj strani, da dobijemo dva manja dela.
Mažemo jedan preostalim nadevom i stavljamo odozgo drugi deo.
Ostavljamo gotovo sklopljeno predjelo sa tikvicama na hladnom mestu za kasnije.
Serviramo laganu hladnu tortu sa tikvicama i sitnim sirom, isečenu na kvadratne parčiće.