Način pripreme
Prethodno namočite pirinčane špagete u vodi, ako je topla, oduzima otprilike 10 minuta da omekšaju, ako je hladna - otprilike 20 minuta.
Ocedite i ostavite sa strane. Zagrejte ulje u dubokom tiganju na ringli na umerenoj temepraturi. Dodajte prethodno iseckani mladi luk, sitno iseckani beli luk i izrendani đumbir.
Pržite otprilike 1 minutu i dodajte mleveno meso. Lepo izmešajte, pržite i pritiskajte dok se ne pretvori u mrve i ne promeni svoju boju i ne skuva za otprilike 15 minuta.
Dodajte soja sos i ponovo izmešajte. Dodajte otprilike 150 ml vode.
Sačekajte da provri i dodajte pirinčane špagete. Dobro izmešajte i kuvajte dok voda ne ispari, otprilike 5-10 minuta.
Servirajte pržene špagete tako što pospete iseckanim svežim lukom.
Pržene pirinčane špagete sa svinjskim mlevenim mesom su veoma ukusne.