Način pripreme
Pirinčane špagete se stavljaju u ključalu posoljenu vodu. Kuvaju se 10 minuta, nakon čega se sipaju u đevđir i zalivaju se toplom vodom kako bi se oprale od brašna.
Luk se sitno isecka i blago se proprži u ulju u tiganju sa nelepećim premazom.
Nakon toga se dodaje ćureće mleveno meso, so, miks zrna bibera, aleva paprika i začin za bifteke. Veoma dobro se izmeša.
Mleveno meso se proprži uz nerpestano mešanje dok u potpunosti ne bude gotovo, nakon čega se skida sa ringle.
Jaja se razbiju u ključalu vodu. Kuvaju se 3 minute nakon čega se vade rešetkastom kašikom.
GHI se stavlja u malu kaserolu sa nelepećim premazom. Dodaje se aleva paprika.
Veoma dobro se izmeša i proprži se na 1 minut na jakoj vatri.
Špagete se dele u dva tanjira za špagete ili duboke tanjire.
Na njih se ređa proprženo mleveno meso. Odozgo se stavlja skuvano jaje.
Špagete se zalivaju proprženim GHI puterom sa alevom paprikom.
Pirinčane špagete sa ćurećim mlevenim mesom, jajetom i GHi puterom su gotove!