Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Brza predjela»Pirinčane špagete sa Vočester sosom, mlevenim mesom i susamom

Pirinčane špagete sa Vočester sosom, mlevenim mesom i susamom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
186861k
Pirinčane špagete sa Vočester sosom, mlevenim mesom i susamom
Fotografije: Evgenia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Ako vam se jede nešto sa azijskim ukusom, pirinčane špagete sa Vočester sosom, mlevenim mesom i susamom je vaš recept"

Potrebni sastojci

  • pirinčane špagete - 100 g
  • mleveno meso - 100 g, teleće
  • soja sos - 1 supena kašika
  • vočester sos - 1 kašičica
  • pirinčano sirće - 1 supena kašika
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • crni biber - po želji
  • đumbir - po želji
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1/2 glavice
  • susam - prepečen
  • ulje
  • peršun - sušeni
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo razmutimo mleveno meso sa peršunom u malo vode.

Izrendamo oljušten, opran luk i beli luk.

Nakon čega ih zapržimo u tiganju sa zagrejanim uljem na umerenoj vatri, na 1-2 minute. Dodajemo mleveno meso, Vočester sos, soja sos, crni biber i đumbir. Zapržimo na otprilike 20 minuta, uz perodično mešanje smese drvenom špatulom.

So ne stavljamo, zato što je soja sos slan.

Skuvamo pirinčane špagete prema uputstvu na etiketi. Čim budu gotove, ocedimo ih od vode u đevđiru. Prebaacujemo ih u odgovarajući tanjir i zalivamo pirinčanim sirćetom i šećerom (prethodno zagrejani u kaseroli na tihoj vatri dok se šećer ne istopi). Pažljivo izmešamo.

Na nudle stavljamo gotovo mleveno meso, a na kraju posipamo susamom.

Poslužujemo tople pirinčane špagete sa Vorčester sosom, mlevenim mesom i susamom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: