Način pripreme
Kalup za tortu je prečnika 26 cm. Papir za pečenje - 2 lista.
U posudu sam stavila šećer, kakao, brašno, so, prašak za pecivo i mešala sam viljuškom. Dodala sam vanilu, istopljeni maslac i ponovo izmešala.
Stavila sam jaja, sveže mleko i kafe. Umutila mikserom na slabim obrtajima da se dobije homogena smesa. Smesu sam podelila na dva jednaka dela. U kalup sam stavila papir za pečenje i sipala sam jedan deo.
Pekla sam u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 15 minuta ili dok nije billo gotovo. Na ovaj način sam ispekla i drugu koru. Smesa može da se podeli na tri i da se ispeku 3 kore, ako se ne stavljaju mafini.
Gotove kore sam ostavila da se ohlade. Mafine sam isekla na fitilje. U posudu sam savila karmelizovano mleko i odozgo sam izlomila čokoladu. Zagrejala sam nekoliko puta na par skundi u mikrotalasnoj rerni i mešala dok se čokolada nije istopila.
Stavila sam prsten za tortu na poslužavnik i stavila sam jednu koru. Namazala sam kremom i posula polovinom malina. Odozgo sam stavila iseckane mafine i lagano sam pritisnula.
U ostali krem sam dodala umućenu pavlaku. Smesu sam brzo izmešala mikserom.
Nanela sam na mafine i stavila ostale mafine. Pokrila sam drugom korom, pritisnula sam i nanela ostali krem.
Čim počne da se steže odozgo, viljuškom sam napravila kružne pokrete. Stavila sam čokoladnu tortu u frižider na jednu noć.
Oslobodila sam od prstena i sa strane sam stavila orahe.
Mega čokoladna torta sa malinama je gotova.