Način pripreme
Ovo je torta sa čokoladnim korama, pečenim u tiganju.
Pripremite prvo kore, umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, sveže mleko, prosejano brašno sa kakaom.
Pomešajte sodu sa malo soka od limuna i dodajte u smesu od jaja. Promešajte i sipajte vrelu vodu u delovima, mešajte da dobijete smesu kao za palačinke, ali gušću.
Ugrejte tiganj koji se ne lepi prečnika 20 cm, namazan uljem. Sipajte u sredinu 1 kutlaču od kaše i oblikujte kao palačinku, protresite tiganj.
Pecite na umerenoj vatri po 2 minuta sa poklopcem odozgo i posle okrenite na još 2 minuta sa druge strane. Pecite 5 komada čokoladnih kora.
Pripremite čokoladni krem, žicom umutite žumanca sa svežim mlekom. Dodajte prosejano brašno i kakao i promešajte.
Stavite na umerenu vatru i mešajte dok se ne zgusne, skinite i ostavite da se ohladi, pokrijte folijom da se ne hvata korica.
Poređajte kore jednu na drugu i nožem poravnajte, mrvice posle zalepite po ivicama torte.
Sastavite tortu na tacni, ređajte koru, krem, koru, krem. Završite kremom, namažute i ostavite da se ohladi.
Ukrasite svežim malinama, listovima mente za svežinu i listićima bele čokolade.
Kore omekšaju i dobija se jedinstvena čokoladna torta.
Isecite i poslužite prijatelje.
Brzo, lako i ukusno! Neka vam je slatko sa ovom čokoladnom tortom sa malinama i korama iz tiganja!