Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečena svinjetina sa pirinčem i krompirom

Pečena svinjetina sa pirinčem i krompirom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pečena svinjetina sa pirinčem i krompirom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"Priznajte sebi, kakve god specijalitete da probate uvek ćete sa zadovoljstvom jesti deci i odraslima omiljenu pečenu svinjetinu sa pirinčem"

Potrebni sastojci

  • meso - 500 g, svinjsko
  • praziluk - 2 struka
  • krompir - 4 komada, srednji
  • pirinač - 100 g
  • bujon - 400 ml, od mesa
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na komade, praziluk na tanke krugove, a krompir na kocke.

Skuvajte meso u posoljenoj vodi oko 30 minuta, sklanjajući penu. Kad je gotovo izvadite meso i ocedite.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju na ringli i zapržite praziluk oko 5 minuta, mešajući. Dodajte na kocke isečen krompir i opran pirinač. Zapržite još oko 5 minuta. Začinite solju i biberom.

Dodajte meso i pržite još oko 5 minuta. Sipajte jelo u posudu za pečenje i dodajte sačuvan svinjski bujon.

Stavite posudu u zagrejanu rernu na oko 220 stepeni i nakon što provri smanjite na 180 stepeni i pecite svinjetinu oko 30-40 minuta.

Pečena svinjetina sa pirinčem i krompirom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: