Način pripreme
Meso se iseče na kockice. Krompir, šargarepa i luk se očiste i sitno iseckaju.
U velikom loncu ili dubokom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
Dodajte svinjetinu i pržite do zlatne boje sa svih strana. Izvadite je iz lonca i ostavite na stranu.
Dodajte luk, beli luk, šargarepu i krompir, dobro promešajte.
Vratite meso u šerpu sa povrćem.
Dodajte alevu papriku, so, biber i lovorov list.
Sipajte temeljac ili vodu dok ne pokrije sastojke.
Svinjetinu i krompir stavite da proključaju, a zatim smanjite vatru i dinstajte na tihoj vatri oko 40-50 minuta, dok se meso i povrće dobro ne skuvaju i omekšaju.
Poslužite vruću svinjetinu sa krompirom u rerni, posutu svežim peršunom.
Ako volite svinjetinu, obavezno isprobajte i ove recepte za kolenicu sa krompirom.