Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjetina sa krompirom i čubrom

Svinjetina sa krompirom i čubrom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Svinjetina sa krompirom i čubrom
Fotografije: Filip Dimitrov
1 / 5
30/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
5
"Ne propustite da probate ovu ukusnu svinjetinu sa krompirom i aromatičnim čubrom"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1 kg, bez kosti
  • krompir - 1, 5 kg
  • ulje - 100 ml
  • so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere, a ako su šnicle velike iseku se na manje parčiće.

Krompir se oljušti, iseče i sipa u posudu u kojoj će se peći.

Mese se stavlja nakon krompira. Jelo se soli, sipa se ulje i voda, a voda treba da prekrije sastojke.

Peče se na 200 stepeno u rerni sa ventilatorom, na 180 stepeno u rerni bez ventilatora.

Svinjetina sa krompirom se peče oko 150 minuta, a pet minuta pre nego što je gotovo se posipa mrvljenim čubrom.

Svinjetina sa krompirom i čubrom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: