Način pripreme
U dve posude razdvojte belanca od žumanaca.
U belanca stavite prstohvat soli, crni biber i blago izmešajte. Blago nauljite 24 kalupa za mafine.
U 12 kalupa stavite po jedno celo žumance. U ostale rasporedite belanca.
Stavite kalupe u veću tepsiju i u nju sipajte vodu do sredine kalupčića. Pecite otprilike 15 minuta na 170 stepeni dok se jaja ne stvrdnu. Ako je potrebno, pokrijte folijom.
Sačekajte da se blago ohlade i izvadite ih iz kalupa. Gotova belanca stavite na tanjir ili poslužavnik, a žumanca u posudu. U žumanca dodajte majonez, sir, senf, prstohvat soli i prstohvat aleve paprike.
Izgnječite u pire i lepo izmešajte. Smesu stavite u špric i špricajte po belancima.
Predjelo pospite alevom paprikom i peršunom.
Ukusno predjelo od punjenih jaja je gotovo.