Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Ukusno predjelo od zečijih džigerica i mladih glavica belog luka

Ukusno predjelo od zečijih džigerica i mladih glavica belog luka

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Ukusno predjelo od zečijih džigerica i mladih glavica belog luka
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusno jelo na seoski način, koje ćete pripremiti za pola sata - predlog koji treba da iskoristite"

Potrebni sastojci

  • zečije džigerice - 2 kompleta ( od 2 zeca - jetra)
  • mladi luk - 4 struka
  • beli luk - 10 komada, mlade (mlečne) glavice
  • pirinač - 1 šolja (nepuna)
  • univerzalni začin - 1 kašičica od povrća, suv
  • sok od paradajza - 250 ml
  • peršun
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje
  • himalajska so
  • ljute paprike - 1 komad, zelena
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite džigerice na komade srednje veličine. Luk sitno isecite i stavite u šerpu, u kojoj je jednako sipano ulje i maslinovo ulje.

Sipajte džigerice i prodinstajte, dodajte alevu papriki i sipajte dve šolje vode, kad provri dodajte glavice mladog belog luka. Ostavite na kratko da vri i nakon toga dodajte pirinač, prethodno potopljen u vodu na 10 minuta.

Nakraju dodajte sok od paradajza sa malo bibera, šećera i soli. Ostavite da se krčka na tihoj vatri i mepajte s vremena na vrreme, kuvajte dok pirinač ne bude gotov.

Servirajte toplo, posuto peršunom i ljutom paprikom. Ako nemate zečije džigerice, ovo ukusno predjelo možet pripremiti i sa pilećim džigericama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: