Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Oreo čizkejk bez pečenja sa crnom i belom čokoladom

Oreo čizkejk bez pečenja sa crnom i belom čokoladom

ToniaMatursToniaMaturs
Početnik
213
Oreo čizkejk bez pečenja sa crnom i belom čokoladom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Toliko čokoladan, toliko aromatičan i sa ukusom Oreo keksa - ovaj čizkejk je pravi letnji hit!"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 500 ml
  • bela čokolada - 1 komad
  • crna čokolada - 2 komada
  • mlečna čokolada - 1 komad
  • jagode - 300 do 400 g
  • oreo keks - 2 kutije (ili drugi)
  • maslac - 150 do 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite koru za čizkejk, pri čemu uklonite krem sa Oreo keksa.

Keks izmrvite u blenderu, ako nemate blender, možete da ga izmrvite sami pomoću čekića za šnicle. Stavljate maslac da se istopi na vodenoj pari, kada je gotov, dodajee ga u izrmvljeni keks.

U tepsiju stavljate papir za pečenje i sipate smesu od keksa i maslaca i rukama oblikujete tanku koru.

Stavljate u zamrzivač da se stegne na barem 10-20 minuta.

Za krem:

Prethodno istopite čokoladu na pari i isecite jagode na pola, a možete ih ostaviti i cele.

Kada ste istopilili čokolade, stavite pavlaku na ringlu da proključa. U vruću pavlaku dodajte istopljenu čokoladu u neprestano mešajte. Možete smanjiti ringlu za jedan stepen. Ako vam krem izgleda kao da je dosta tečan, ne brinite se, stegnuće se kada se ohladi.

Kada ste dobro pomešali čokoladu i pavlaku, možete skinuti smesu sa ringle i ostaviti sa strane dok se ne ohladi.

Vadite ohlađenu koru i dodajte jagode na nju, kada se i krem stegao dovoljno, zalivate jagode i koru.

Čokoladni čizkejk ponovo stavite u zamrzivač na barem 2-3 sata kako bi krem mogao dovoljno da se stegne.

Posle možete prebaciti u frižider i voala -Oreo čizkejk bez pečenja sa crnom i belom čokoladom je gotov.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: