Način pripreme
Prvo pripremite koru za čizkejk, pri čemu uklonite krem sa Oreo keksa.
Keks izmrvite u blenderu, ako nemate blender, možete da ga izmrvite sami pomoću čekića za šnicle. Stavljate maslac da se istopi na vodenoj pari, kada je gotov, dodajee ga u izrmvljeni keks.
U tepsiju stavljate papir za pečenje i sipate smesu od keksa i maslaca i rukama oblikujete tanku koru.
Stavljate u zamrzivač da se stegne na barem 10-20 minuta.
Za krem:
Prethodno istopite čokoladu na pari i isecite jagode na pola, a možete ih ostaviti i cele.
Kada ste istopilili čokolade, stavite pavlaku na ringlu da proključa. U vruću pavlaku dodajte istopljenu čokoladu u neprestano mešajte. Možete smanjiti ringlu za jedan stepen. Ako vam krem izgleda kao da je dosta tečan, ne brinite se, stegnuće se kada se ohladi.
Kada ste dobro pomešali čokoladu i pavlaku, možete skinuti smesu sa ringle i ostaviti sa strane dok se ne ohladi.
Vadite ohlađenu koru i dodajte jagode na nju, kada se i krem stegao dovoljno, zalivate jagode i koru.
Čokoladni čizkejk ponovo stavite u zamrzivač na barem 2-3 sata kako bi krem mogao dovoljno da se stegne.
Posle možete prebaciti u frižider i voala -Oreo čizkejk bez pečenja sa crnom i belom čokoladom je gotov.
Prijatno!