Način pripreme
U duboku šerpu se sipa voda do pola.
Dodaje se malo soli i nekoliko kapljica ulja. Ostavlja se na zagrejanoj ringli da provri.
Duboki tiganj se stavlja na drugu ringlu, u njega se stavlja ulje i ostavlja se da se zagreje.
Luk se očisti od ljuske i sitno se nasecka. Šargarepe se ogule i izrendaju se.
Kada je ulje gotovo, u njega se stavljaju luk i šargarepe da se proprže. Kada se izdinstaju, u njih se dodaje mleveno meso, koje se veoma dobro meša metalnom žicom za mućenje, dok se ne pretvori u mrve.
Kada se i ono izdinsta, dodaju se začini osim šećera.
Sledi ljutenica, šećer i nekoliko kutlača vode za fusili testeninu.
Kada ona provri, testenina se kuva dok ne bude polugotova, nakon čega se prebacuje u tiganj u sos Bolonjeze pomoću kašike za pastu.
Dodaje se još malo bujona i ostavlja se da se krčka nekoliko minuta, dodaje se izrendani kačkavalj i fusili Bolonjeze se serviraju.
Neka vam je slatko!