Način pripreme
Isecite slaninu na kocke i zapržite je u malo ulja. Dodajte na kocke isečenu šargarepu, luk i beli luk. Nakon 5 minuta dodajte mleveno meso i mešajte da ne ostanu grudvice.
Dodajte paradajz pire, vino, prstohvat bibera i bosiljak. Ostavite sos na slaboj vatri oko 40 minuta. Na kraju nalijte pavlaku. Nakon 3-4 minuta sklonite sa ringle. Dodajte fusile u sos i promešajte.
Sipajte špagete u posudu za pečenje. Pripremite bešamel, istapajući maslac, dodajte brašno i na kraju nalijte mleko. U posudi umutite jaja i u tankom mlazu ih dodajte u Bešamel.
Promešajte dobro i prelijte fusili. Pospite polovinom narendanog kačkavalja. Pecite jelo na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvadite iz rerne i pospite preostalim kačkavaljem. Vratite nazad na još 5 minuta.