Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Autentični turski kolačići sa ratlukom

Autentični turski kolačići sa ratlukom

Autentični turski kolačići sa ratlukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
30
"Ne prosto autentični, nego čak i ukusniji od originalnijih, zato što su ovi još topliji iz rerne"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 60 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • ulje - 10 supenih kašika
  • sveže mleko - 5 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice (5 g)
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - 1 i 1/2 šolje (+ još, ako vam se učini lepljivo)
  • ratluk
  • orasi - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite maslac na sobnu temperaturu. Isecite ga na kockice u veliku posudu. Dodajte ostale sastojke i umesite meko testo. Ovde postoje dve opcije:

Da razvijete testo i pomoću kalupčića da isečete polumesece.

Da otkinete jednu lopticu, spljeskate rukama, stavite ratluk, zatvorite i oblikujete u polumesec.

Koju god opciju da izaberete, ispašće dobro, tako da je odluka vaša.

Stavite ratluk u sredinu i zatvorite kolačiće sa ratlukom. Ukoliko želite, možete staviti i malo oraha zajedno sa ratlukom.

Zatvorite i oblikujte u polumesece. Poređajte ih u tepsiju, prethodno obloženu papirom za pečenje na rastojanju.

Pecite autentične turske kolačiće sa ratlukom u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi.

Gotove kolačiće sa ratlukom pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: