Način pripreme
Izvadite maslac na sobnu temperaturu. Isecite ga na kockice u veliku posudu. Dodajte ostale sastojke i umesite meko testo. Ovde postoje dve opcije:
Da razvijete testo i pomoću kalupčića da isečete polumesece.
Da otkinete jednu lopticu, spljeskate rukama, stavite ratluk, zatvorite i oblikujete u polumesec.
Koju god opciju da izaberete, ispašće dobro, tako da je odluka vaša.
Stavite ratluk u sredinu i zatvorite kolačiće sa ratlukom. Ukoliko želite, možete staviti i malo oraha zajedno sa ratlukom.
Zatvorite i oblikujte u polumesece. Poređajte ih u tepsiju, prethodno obloženu papirom za pečenje na rastojanju.
Pecite autentične turske kolačiće sa ratlukom u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi.
Gotove kolačiće sa ratlukom pospite šećerom u prahu.