Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća supa sa keljom

Pileća supa sa keljom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Pileća supa sa keljom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Pileća supa sa keljom, koju možete poslužiti uz aromatične domaće krekere."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g grudi
  • luk - 1 glavica
  • začini za supu - 1 kašika, osušena mešavina
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • rezanci - 1/2 šolje
  • krompir - 1 komad
  • kelj - 100 g
  • kiselo mleko - 200 g mladih i tankih listova
  • jaje - 1 komad
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se iseče na kockice i skuva zajedno sa jednim oljuštenim i isečenim na kockice krompirom, suvim začinima za supu, oljuštenim i krupno izrendanim lukom.

Proizvode preliti vodom, oko 1.5 l i kuvati dok svo povrće i meso ne budu gotovi. Dodajte rezance i maslinovo ulje, kuvajte još malo.

Kelj operemo i pečemo u rerni na 180 stepeni pet minuta, tako je aromatičniji. Zatim ga dodajte u pileću supu.

Skidamo sa šporeta. Dodajte maslac. Promešajte. Pravimo hladnu zapršku kiselog mleka i jaja, umućenih sa solju i biberom. Dodajte smesu u pileću supu i promešajte.

Zdrava i ukusna pileća supa sa keljom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: