Način pripreme
Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom i skuvati ih na pari. Ostaviti da se smesa ohladi.
Zasebno otopiti karamele sa mlekom. Neprestano mešati kako bi se karamele brže otopile, pa skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Slatku pavlaku umutiti mikserom u čvrst šlag, pa umešati ohlađenu smesu sa jajima, zatim dodati otopljene karamele, kiselu pavlaku i sjediniti mikserom.
U šerpicu staviti čokoladu za kuvanje polomljenu na kockice, dodati slatku pavlaku i otopiti na tihoj vatri. Voditi računa da ne proključa.
Kalup prekriti providnom prianjajućom folijom i sipati nekoliko kašika smese i poravnati. Zatim posuti mlevenim keksom, pa preliti otopljenom čokoladom i pavlakom. Nakon toga naneti nekoliko kašija smese i nastaviti naizmenično ređanje slojeva keksa i čokolade. Ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
Ostaviti da odstoji u zamrzivaču dok se ne stegne. Izručiti iz kalupa i ukloniti foliju kojom je bio obložen kalup.
Dekorisati po svom izboru. Ostaviti da odstoji par minuta.
Ledene šnite seći na željenu debljinu, servirati i poslužiti.
Savet: Najbolje je da odstoji u zamrzivaču preko noći. Keks koristite po svom ukusu i dekorišite po svom izboru.
Obavezno probajte ledene karamel šnite. Prijatno!