Ledene karamel šnite

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Ledene karamel šnite
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Rešenje za tropske vrućine tokom leta - ledene karamel šnite"

Potrebni sastojci

  • šećer - 6 kašika
  • jaja - 3 komada
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • lešnik karamele - 100 g
  • mleko - 4 kašike
  • kisela pavlaka - 200 g
  • Ostalo
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • mleveni keks - po potrebi
  • čokolada za kuvanje - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom i skuvati ih na pari. Ostaviti da se smesa ohladi.

Zasebno otopiti karamele sa mlekom. Neprestano mešati kako bi se karamele brže otopile, pa skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

Slatku pavlaku umutiti mikserom u čvrst šlag, pa umešati ohlađenu smesu sa jajima, zatim dodati otopljene karamele, kiselu pavlaku i sjediniti mikserom.

U šerpicu staviti čokoladu za kuvanje polomljenu na kockice, dodati slatku pavlaku i otopiti na tihoj vatri. Voditi računa da ne proključa.

Kalup prekriti providnom prianjajućom folijom i sipati nekoliko kašika smese i poravnati. Zatim posuti mlevenim keksom, pa preliti otopljenom čokoladom i pavlakom. Nakon toga naneti nekoliko kašija smese i nastaviti naizmenično ređanje slojeva keksa i čokolade. Ponavljati dok se ne utroši sav materijal.

Ostaviti da odstoji u zamrzivaču dok se ne stegne. Izručiti iz kalupa i ukloniti foliju kojom je bio obložen kalup.

Dekorisati po svom izboru. Ostaviti da odstoji par minuta.

Ledene šnite seći na željenu debljinu, servirati i poslužiti.

Savet: Najbolje je da odstoji u zamrzivaču preko noći. Keks koristite po svom ukusu i dekorišite po svom izboru.

Obavezno probajte ledene karamel šnite. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: